Terroir: víno z vybraných 80 letých vinic v centrální části oblasti.
Cuvée: Jde o směs 70 % Mourvèdru s 20 % Grenache a 10 % Syrah. Tak vysoký podíl Mourvèdru je výjimečný, ale třeba nejlepší víno Beaucastelu, Hommage a Jacques Perrin je čistý Mourvèdre. Název La Part des Anges znamená „Část pro anděly“, alchymisté a po nich výrobci koňaků a armagnaců, ale i žlutého vína z Jury – vin jaune a další tímto poetickým pojmem označují alkohol a těkavé části, které mizí během stárnutí v sudech.
Vinifikace: Klasické zpracování, dlouhé pomalé 30 denní kvašení v betonových tancích s potápěním klobouku, bez přidaných kvasinek. Víno zraje 12 měsíců v malých nových až tříletých soudcích. Víno se nefiltruje, takže, pokud je mladé, doporučují je dekantovat, ale lehký sediment není vůbec znakem snížené kvality, naopak. Robert Parker je hodnotí 92 - 94 body.
Chuť a vůně: Víno má tmavočervenou barvu s fialovými tóny. Ve vůni dominují třešně a ostružiny, květy a sladké dubové lehce vanilkové tóny. V chuti, která není tak těžká, ale plná a krásně čistá, elegantní, dominují ovocné tóny a květinové prvky doprovázené střední živočišností Mourvèdru.
Potenciál: značný, ale zatím není známa hranice, vyrábí se krátce.